Tak je to tady přátelé. Začínáme. A ne jen tady, na našem blogu, kde Vám chceme sdělovat vše o vývoji našeho hospodářství jménem Zlámaná. My totiž, s právě přicházejícím jarem, začínáme od samého začátku takřka se vším. Ale pojďme na to pěkně popořádku…
Třeba odpovědí na otázku, kterou slýcháváme nejčastěji a která zní “co tady vlastně budeme dělat?”. A na kterou my odpovídáme tak, že naším cílem je navrátit původní život do starého hospodářství na hřebeni kysuckých Beskyd.
Že se hodláme intenzivně věnovat včelařství a chovu slepic, hus, koz a ovcí. V plánu také máme pěstování koření a horských bylin. Našimi hlavními produkty tak bude med, vejce, ovčí a kozí sýry, drůbeží, kůzlečí a skopové maso a ty nejlepší klobásy a uzeniny na světě. Také budeme vyrábět bylinná vína a likéry dle vlasních receptur.
Důležitou součástí našich plánů je i ekoturistika. Chceme Vám nabídnout „zážitek“. Ubytujeme Vás ve staré velké dřevěnici, nasytíme Vás v poctivé domácí kuchyni výborným jídlem z vlastních zdrojů a dopřejeme Vám dokonalou pohodu.
A Vy se budete toulat takřka nedotčenou přírodou, hlubokými lesy a nádhernou kopcovitou krajinou, patřící do CHKO Kysuce. To vše za neuvěřitelného ticha. Jak ve dne, tak i v noci. Pod zářícím sluncem či pod oblohou plnou hvězd (jsme součástí Beskydské oblasti tmavé oblohy).
No řekněte sami, nemáte už teď chuť k nám přijet?
Chcem jet hned aji s dětima :D
Já to u vás miluju :-)
Máme. Už dlouho.